شذا الجنه
مرحبا اختى الكريمه بين اخواتك بمنتدى شذا الجنه .... نتمنى ان تقضى وقتا ممتعا وسط اخواتك فى الله وان تستفيدى من مشاركاتهم ويسعدنا ان تنضمى معنا

شذا الجنه

منتدى شذا الجنه منتدى نسائى عربى يهتم بكل ما يخص المراه المسلمه
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفراخ على الطريقه الايطاليه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
h.g.crochet
مشرفه عالم حواء


عدد المساهمات : 24
نقاط : 60
تاريخ التسجيل : 16/04/2011

مُساهمةموضوع: الفراخ على الطريقه الايطاليه   الإثنين أبريل 25, 2011 11:14 pm

الفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:
8 قطع أوراك فراخ
بصلة متوسطة مقطعة شرائح
ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح
ملعقة كبيرة زعتر فريش
1/ 2 كيلو طماطم مقطّعة
1/ 2 كوب شوربة فراخ
1/ 2 كوب زيتون أسود
عصير برتقالة صغيرة
بشر برتقالة صغيرة
2 فص ثوم مفرومين
ملح وفلفل أسود
2 ملعقة زيت

الطريقة:


1- أول حاجة شوّحي الفراخ من غير زيت على جريل أو طاسة تيفال علشان الفراخ ماتلزقش فيها.

2- قلّبي الفراخ على الجانبين لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعدين حطّيها في صينية أو قالب زجاجي.

3- حطّي زيت في الطاسة مكان الفراخ وشوّحي فيه البصل والثوم والفلفل الأحمر لمدة 3 : 4 دقائق وبعدين حطّيهم في القالب مع الفراخ.

4- بعد كده ضيفي عليهم بشر البرتقال والعصير وشوربة الفراخ والطماطم وقلّبيهم وحطّيهم على النار.

5- سيبى القالب على النار لحد ما الخليط يغلي وبعدين غطيه وسيبيه على نار هادية لمدة ساعة وقلبيه من وقت للتانى.

6- بعد كده ضيفي الزعتر المفروم والزيتون والملح والفلفل الأسود، وعند التقديم زيّنيه الطبق ببشر البرتقال.. وبالهنا والشفا.

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
شذا الجنه
Admin
avatar

عدد المساهمات : 122
نقاط : 216
تاريخ التسجيل : 04/04/2011
العمر : 36
الموقع : مصر

مُساهمةموضوع: رد: الفراخ على الطريقه الايطاليه   الثلاثاء أبريل 26, 2011 1:24 am

جوعتينى Very Happy متشحنيلى طبق Wink
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.shazaelganah.com
 
الفراخ على الطريقه الايطاليه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شذا الجنه :: عالم حواء :: عالم الطبخ-
انتقل الى: